blog mới
Home / Cẩm Nang / Writing Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions

Writing Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions

Writing Market Leader Advanced – Unit 1: First Impressions – HocHay
Writing: formal and informal register

A. Your local Chamber of Commerce has asked you to give a talk at an important business event on a subject of your choice. Complete each gap in this invitation using the most suitable words or expressions (a, b or c) below.

From: Metropolitan Chamber of Commerce

Subject: Business Today’ event

Dear …,

………… (1) you that the Metropolitan Chamber of Commerce is organising a special event from 17 to 20 November on the subject of ‘Business Today’.

………… (2) if you could ………… (3) and give a talk to the local business community on a topic of your choice. We expect local businesspeople and dignitaries to be present, including the Minister of Business and Innovation.

If you ………… (4) participate in this prestigious event, ………… (5) confirm your attendance and the subject of your talk no later than 31 August ………… (6) a speaker’s proposal form ………… (7) whether you wish to come to the charity dinner that will be held on the last day of the conference? ………… (8) any further details, please ………… (9) to contact me.

………… (10) forward to hearing from you.

Kind regards

Gloria Patterson

Events Manager, Metropolitan Chamber of Commerce

1.

a) I’m writing to tell

b) I am writing to inform

c) I’d like to tell

2.

a) We’d be so happy

b) It would be great

c) We would be delighted

3.

a) attend

b) come along

c) make it

4.

a) want to

b) wish to

c) feel like

5.

a) would you mind

b) can you please

c) I would be grateful if you could

6.

a) Please find attached

b) I’m attaching

c) Here’s

7.

a) Please tell me

b) I’d also like to know

c) Could you also let me know

8.

a) If you want

b) If you need

c) Should you require

9.

a) just

b) do not hesitate

c) don’t hesitate

10.

a) Looking

b) I’m looking

c) I look

Đáp án:

1. b

2. c

3. a

4. b

5. c

6. a

7. c

8. c

9. b

10. c

B. Write a reply accepting the invitation, but requesting more information, e.g. ask about the event details. Use formal or semi-formal language.

Đáp án mẫu:

From: _____

To: Gloria Patterson,

Metropolitan Chamber of Commerce

Date: 19 October

Subject: Re: ‘Business Today’ event

Dear Ms Patterson

I am writing with reference to your e-mail of 18 October.

First of all, I would like to thank you for inviting me to speak at the event ‘Business Today’ as organised by the Chamber of Commerce. I am considering your request, but would be grateful if you could send me further details regarding the event.

I would be very interested to know the type of audience you are expecting and whether they are local dignitaries, experienced professionals or business students and so on.

Could you please let me know how many people you expect to attend the talks? I would also like to know how long my talk should be, for example, 30 minutes or one hour?

Finally, could you please confirm the date, time and venue of the conference dinner as mentioned in your letter.

Many thanks.

I look forward to hearing from you soon.

Best regards,

[Name

Position

Company]

(149 words)

Xem bài học chi tiết tại: https://hochay.com/tieng-anh-thuong-mai/sach-market-leader-upper-intermediate-unit-1-first-impressions-hoc-hay-phan-1-151.html

The Best Ways to Make the Worst First Impression When Interviewing ...

HOCHAY.COM – nhận thông báo video mới nhất từ Học Hay: Học Tiếng Anh Dễ Dàng

Subscribe Youtube Channel | Youtube.com/HocHay

Follow Fanpage Facebook | Facebook.com/HocHayco

Tải app HocHay trên App Store

Tải app HocHay trên Google Play

#hochay #hoctienganh #hocanhvanonline #luyenthitienganh #hocgioitienganh #apphoctienganh #webhoctienganh #detienganhonline #nguphaptienganh #marketleader #marketleaderpreintermediate #tienganhthuongmai

Chia sẻ ngay trên các MXH sau để tạo tín hiệu tốt cho bài viết :)

About Thanh Huyền Học Hay

Check Also

Tuyệt chiêu Kinh doanh đồ gia dụng từ A – Z trên Mua Hàng Online MuaBanNhanh – Trung tâm thương mại điện tử MuaBanNhanh Hướng dẫn mua hàng online

Tuyệt chiêu Kinh doanh đồ gia dụng từ A – Z trên Mua Hàng Online …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *